Revolut Quiz Odpowiedzi

Strona główna » Kryptowaluty » Revolut Quiz Odpowiedzi

Czy jesteś gotowy, aby rozwiązać test i otrzymać nagrodę w tokenach BONK, Sui, Oasis, iExec, Axelar, Algorand, Avalanche, Polkadot, 1inch i NEAR na Revolut? Czy znasz poprawne odpowiedzi na quiz o kryptowalutach? Nie martw się; zakończyliśmy quiz sukcesem, a poniżej znajdziesz odpowiedzi na quiz kryptowalutowy Revolut, dzięki czemu możesz ukończyć test w mniej niż 10 minuty.

Aby uzyskać dostęp do testu, musisz mieć konto w Revolut i otworzyć konto kryptowalutowe, akceptując warunki w aplikacji. Jeśli jednak kupujesz kryptowaluty na Revolut, proponuję przeczytać moją recenzję kryptowalut Revolut, gdzie wyjaśniam, dlaczego Revolut nie jest dobrym miejscem do kupowania kryptowalut i jak możesz zaoszczędzić na opłatach.

Aby uniknąć przechodzenia przez odpowiedzi jedna po drugiej i zaoszczędzić czas, możesz przeskoczyć do końca tej strony, gdzie połączyliśmy wszystkie odpowiedzi w jednej tabeli. Czuj się swobodnie, aby podzielić się tym ze swoimi przyjaciółmi; oni również będą szczęśliwi, aby uzyskać darmowe kryptowaluty. Kto nie lubi dostawać darmowych kryptowalut dzięki poprawnej odpowiedzi na kilka pytań, zwłaszcza jeśli znasz odpowiedzi?

Czy Wy też inwestujecie w akcje? Zdobądź BEZPŁATNE akcje o wartości do 100 €!

Czytelnicy GlobeFunder mogą otrzymać darmowe akcje o wartości do 100 € na Trading 212, używając kodu promocyjnego „GLOBE100”! Wszystko co musisz zrobić to:

  1. Załóż konto na Trading 212.
  2. Wpisz kod promocyjny „GLOBE100”.
  3. Zasil konto co najmniej minimalną kwotą.

W przypadku wszystkich inwestycji kapitał narażony jest na ryzyko. Wartość inwestycji może spadać i wzrastać i możesz odzyskać mniej, niż zostało zainwestowane.

Czym jest kryptoquiz Revolut?

Quiz o kryptowalutach Revolut jest częścią programu uczenia się i zarabiania Revolut. Jest to zestaw testów, dzięki którym użytkownicy Revolut za ich poprawne wypełnienie mogą zdobywać żetony Oasis, iExec, Axelar, Algorand, Avalanche, Polkadot, 1inch i NEAR. Najważniejsze jest, aby odpowiedzieć poprawnie na wszystkie pytania. My uzupełniliśmy testy i zebraliśmy wszystkie odpowiedzi, abyście mogli je od nas skopiować. Obecnie można przejść siedem testy na Revolut: BONK, Sui, Oasis, iExec, Axelar, Podstawy wiedzy o kryptowalutach, Polkadot, 1inch, Premia Polkadot, Avalanche, Algorand i NEAR.

Revolut BONK odpowiedzi

Poznaj BONK składają się z 2 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich ukończeniu otrzymasz żetony BONK o wartości 0,2 EUR.

Lekcja 1 – Poznaj BONK

Poznaj BONK odpowiedzi
  • Pytanie #1: Na jakim blockchainie oparta jest kryptowaluta BONK?
    • Odpowiedź: Solana
  • Pytanie #2: Jak pierwotnie dystrybuowano tokeny BONK?
    • Odpowiedź: Poprzez airdrop wśród aktywnych członków społeczności Solana.
  • Pytanie #3: Użyteczność i zasięg BONK ugruntowały jego pozycję jako…
    • Odpowiedź: Tokena społecznościowego blockchaina Solana.

Lekcja 2 – Zastosowania BONK

Zastosowania BONK odpowiedzi
  • Pytanie #1: Która z kluczowych funkcji BONKswap pozwala użytkownikom na wykonanie standardowej wymiany bezpośredniej?
    • Odpowiedź: Token Swap
  • Pytanie #2: Przy użyciu której aplikacji obsługiwanej przez BONKbot można obracać kryptowalutami w prosty i szybki sposób?
    • Odpowiedź: Telegram
  • Pytanie #3: Która z poniższych usług umożliwia użytkownikom blokowanie tokenów BONK i zdobywanie nagród w ramach produktów tworzonych przez społeczność ekosystemu BONK?
    • Odpowiedź: BONKrewards

Revolut Sui odpowiedzi

Wprowadzenie do Sui składają się z 4 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich ukończeniu otrzymasz żetony SUI o wartości 0,4 EUR.

Lekcja 1 – Wprowadzenie do Sui

Wprowadzenie do Sui odpowiedzi
  • Pytanie #1: Jakie kluczowe możliwości platforma Sui zapewnia użytkownikom sieci blockchain?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe
  • Pytanie #2: Jak nazywa się język programowania wykorzystywany na platformie Sui do tworzenia inteligentnych kontraktów?
    • Odpowiedź: Move
  • Pytanie #3: Jaki jest związek między platformą Sui a językiem programowania Move?
    • Odpowiedź: Odpowiedzi 1 i 3

Lekcja 2 – Architektura Sui

Architektura Sui odpowiedzi
  • Pytanie #1: Które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe
  • Pytanie #2: Czym wyróżnia się własność na platformie Sui w porównaniu do innych blockchainów?
    • Odpowiedź: Jest bezpośrednio związana z właścicielem
  • Pytanie #3: W jaki sposób wykorzystywany na platformie Sui język Move umożliwia tworzenie bezpieczniejszych aplikacji?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe

Lekcja 3 – Funkcjonalność platformy Sui

Funkcjonalność platformy Sui odpowiedzi
  • Pytanie #1: Który z poniższych celów nie wpisuje się w wizję Sui dotyczącą poprawy doświadczeń użytkownika (UX)?
    • Odpowiedź: Ograniczanie możliwości użytkownika
  • Pytanie #2: Jakie dwa istotne aspekty stanowią barierę dla użytkowników sieci blockchain?
    • Odpowiedź: Portfele i opłaty za gaz
  • Pytanie #3: Dlaczego Sui dostarcza narzędzia dla programistów?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe

Lekcja 4 – Token SUI i ekosystem Sui

Token SUI i ekosystem Sui odpowiedzi
  • Pytanie #1: Do czego nie jest wykorzystywany token SUI?
    • Odpowiedź: Mechanizm Proof of Work
  • Pytanie #2: Jakie rodzaje aplikacji obsługuje platforma Sui?
    • Odpowiedź: Wszystkie typy aplikacji
  • Pytanie #3: W jakich branżach platforma Sui może zostać wykorzystana do tworzenia nowych produktów i usług?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe

Revolut Oasis odpowiedzi

Wprowadzenie do Oasis składają się z 3 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich ukończeniu otrzymasz żetony ROSE o wartości 0,3 EUR.

Lekcja 1 – Wprowadzenie do Oasis

Wprowadzenie do Oasis Odpowiedzi
  • Pytanie #1: Dlaczego token Oasis Network nosi nazwę ROSE?
    • Odpowiedź: Róże symbolizują prywatność
  • Pytanie #2: W którym roku powstała sieć Oasis?
    • Odpowiedź: 2018
  • Pytanie #3: Która z poniższych opcji to program społeczności Oasis?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe

Lekcja 2 – Jak działa Oasis?

Jak dziala Oasis odpowiedzi
  • Pytanie #1: W jaki sposób Oasis osiąga wydajność i poufność swoich transakcji?
    • Odpowiedź: Używając oddzielnych warstw do konsensusu i aplikacji
  • Pytanie #2: Z jakiej bezpiecznej technologii obliczeniowej korzysta Oasis?
    • Odpowiedź: Trusted Execution Environment
  • Pytanie #3: Jak nazywają się środowiska obliczeniowe Oasis o współdzielonym stanie?
    • Odpowiedź: Parallel Runtimes

Lekcja 3 – Oasis i Smart Privacy

Oasis i Smart Privacy odpowiedzi
  • Pytanie #1: Jaki problem rozwiązuje system prywatności sieci Oasis?
    • Odpowiedź: Dylemat prywatności w blockchainie
  • Pytanie #2: Co buduje sieć Oasis?
    • Odpowiedź: Inteligentna prywatność dla aplikacji (dApps)
  • Pytanie #3: CoJak nazywa się międzywarstwowy system prywatności zbudowany przez Oasis?
    • Odpowiedź: Oasis Privacy Layer

Revolut iExec odpowiedzi

Wprowadzenie do iExec składają się z 2 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich ukończeniu otrzymasz żetony iExec o wartości 0,2 EUR.

Lekcja 1 – Wprowadzenie do iExec

Wprowadzenie do iExec odpowiedzi
  • Pytanie #1: Jakie korzyści wnosi platforma iExec do sieci Web 3.0?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe odpowiedzi.
  • Pytanie #2: W jaki sposób na platformie iExec używany jest token RLC?
    • Odpowiedź: Jako metoda wymiany oraz w celu zabezpieczenia platformy.
  • Pytanie #3: Jakie najważniejsze korzyści iExec oferuje swoim programistom?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe odpowiedzi.

Lekcja 2 – Najnowszy product iExec

Najnowszy produkt iExec odpowiedzi
  • Pytanie #1: Dlaczego komunikacja z użytkownikami sieci Web 3.0 jest utrudniona?
    • Odpowiedź: Użytkownicy Web 3.0 komunikują się za pomocą portfeli kryptowalutowych.
  • Pytanie #2: Które z narzędzi programistycznych iExec umożliwia wysyłanie wiadomości e-mail do zarejestrowanych posiadaczy kont Ethereum bez znajomości ich adresów e-mail?
    • Odpowiedź: Web3Mail.
  • Pytanie #3: jaki sposób Privacy-Enhancing Marketing – najnowsze narzędzie programistyczne dostępne na platformie iExec – może przynieść korzyści użytkownikom w ekosystemie Web 3.0?
    • Odpowiedź: Umożliwia użytkownikom zarabianie na wysyłaniu wiadomości e-mail przy jednoczesnej ochronie ich prywatności.

Revolut Axelar odpowiedzi

Wprowadzenie do Axelar składają się z 3 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich ukończeniu otrzymasz żetony Axelar o wartości 0,3 EUR.

Lekcja 1 – Poznaj Axelar

Poznaj Axelar odpowiedzi
  • Pytanie #1: Które z poniższych stwierdzeń najlepiej opisuje sieć Axelar?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe odpowiedzi.
  • Pytanie #2: Co jest fundamentem bezpieczeństwa w sieci Axelar?
    • Odpowiedź: Decentralizacja.
  • Pytanie #3: Które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe?
    • Odpowiedź: Dzięki Axelar aplikacje mogą płynnie integrować się z dowolnie wybranym blockchainem.

Lekcja 2 – Token AXL

Token AXL odpowiedzi
  • Pytanie #1: Jak Axelar wyróżnia validatorów i właścicieli tokenów, którzy sumiennie zabezpieczają sieć?
    • Odpowiedź: Przydzielane są nagrody oraz udziały w opłatach za transakcje w sieci.
  • Pytanie #2: Które z poniższych stwierdzeń dotyczących ekonomii tokenów Axelar jest prawdziwe?
    • Odpowiedź: Najlepsza struktura sieci jest ustalana przez właścicieli tokenów Axelar.

Lekcja 3 – Międzyłańcuchowość a przyszłość Axelar

Międzyłańcuchowość a przyszłość Axelar odpowiedzi
  • Pytanie #1: W jaki sposób Axelar udoskonala koncepcje zabezpieczenia mostów pierwszej generacji?
    • Odpowiedź: Korzysta z walidacji Proof-of-Stake.
  • Pytanie #2: Które z poniższych stwierdzeń dotyczących funkcji General Message Passing (GMP) jest prawdziwe?
    • Odpowiedź: Umożliwia aplikacjom przesyłanie danych logicznych między różnymi łańcuchami, wspomagając tym samym integrację międzyłańcuchową.
  • Pytanie #3: Co odróżnia rozwój aplikacji w sieci Web 3.0 od rozwoju tradycyjnych aplikacji?
    • Odpowiedź: Web 3.0 umożliwia programistom integrację aplikacji z blockchainami, co ułatwia tworzenie nowych superaplikacji.

Revolut NEAR odpowiedzi

Wprowadzenie do NEAR składają się z 2 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich ukończeniu otrzymasz żetony NEAR o wartości 0,2 EUR.

Lekcja 1 – Wprowadzenie do NEAR

Wprowadzenie do NEAR odpowiedzi
  • Pytanie #1: Co to jest protokół NEAR?
    • Odpowiedź: Blockchain PoS warstwy 1.
  • Pytanie #2: Jaka jest cel technologii Nightshade Sharding w blockchainie NEAR?
    • Odpowiedź: Zwiększenie skalowalności i wydajności przetwarzania transakcji.

Lekcja 2 – Blockchain Operating System

Blockchain operating system odpowiedzi
  • Pytanie #1: Co to jest Blockchain Operating System (BOS)?
    • Odpowiedź: System operacyjny zaprojektowany z myślą o Web 3.0.
  • Pytanie #2: Jaki jest główny cel systemu BOS w ekosystemie protokolu NEAR?
    • Odpowiedź: Umożliwienie programistom tworzenia i dystrybuowania zdecentralizowanych aplikacji.
  • Pytanie #3: Jakiego rodzaju aplikacje można znaleźć w systemie BOS?
    • Odpowiedź: Aplikacje społecznościowe programy lojalnościowe, rynki NFT i nie tylko.

Podstawy wiedzy o kryptowalutach odpowiedzi

Podstawy wiedzy o kryptowalutach składają się z 4 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich ukończeniu otrzymasz żetony DOT (Polkadot) o wartości 6 EUR.

Lekcja 1 – Kryptowaluty a waluty FIAT

Kryptowaluty a waluty FIAT odpowiedzi
  • Pytanie #1: Co to są waluty FIAT?
    • Odpowiedź: Pieniądze wydane przez państwo.
  • Pytanie #2: Jaka jest największa różnica między walutami FIAT a kryptowalutami?
    • Odpowiedź: Kryptowaluty są zdecentralizowane, a waluty FIAT są kontrolowane przez władze centralne.
  • Pytanie #3: Kto zatwierdza transakcje w blockchainie?
    • Odpowiedź: Specjalni użytkownicy zwani „górnikami” lub „walidatorami”.

Lekcja 2 – Kryptografia w kryptowalutach

Kryptografia w kryptowalutach odpowiedzi
  • Pytanie #1: Dlaczego kryptografia jest tak ważna w działaniu kryptowalut?
    • Odpowiedź: Eliminuje potrzebę istnienia centralnego organu, zapobiega podwójnemu wydawaniu pieniędzy i poprawia bezpieczeństwo.
  • Pytanie #2: Co to jest klucz prywatny i publiczny?
    • Odpowiedź: Klucz publiczny jest jak Twój numer konta, a klucz prywatny – jak hasło do niego.
  • Pytanie #3: Które stwiedzenie na temat kluczy prywatnych i publicznych jest prawdziwe?
    • Odpowiedź: Niemożliwe jest poznanie czyjegoś klucza prywatnego na podstawie jego klucza publicznego.

Lekcja 3 – Podstawy blockchainu

Podstawy blockchainu odpowiedzi
  • Pytanie #1: Co to jest blockchain?
    • Odpowiedź: Zdecentralizowana baza danych.
  • Pytanie #2: Kto może przeglądać blockchain?
    • Odpowiedź: Każdy, kto ma komputer i dostęp do Internetu.
  • Pytanie #3: Co odróżnia blockchain od zwykłej bazy danych?
    • Odpowiedź: Brak scentralizowanej kontroli i niczym nieograniczony dostęp.

Lekcja 4 – Ryzyko związane z kryptowalutami

Ryzyko zwiazane z kryptowalutami odpowiedzi
  • Pytanie #1: Jakie zapezpieczenia regulacyjne ma kryptowaluta?
    • Odpowiedź: Brak – kryptowaluty nie są regulowane w większości krajów na świecie.
  • Pytanie #2: Ile możesz stracić, kupując kryptowaluty?
    • Odpowiedź: Wszystko – wartość Twojej inwestycji może spaść do zera.
  • Pytanie #3: Kiedy zakup kryptowalut nie będzie dla Ciebie odpowiedni?
    • Odpowiedź: Gdy jesteś zadłużony lub nie możesz sobie pozwolić na stratę zainwestowanych pieniędzy.

Polkadot quiz odpowiedzi

Test Polkadot składa się z 5 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich wypełnieniu otrzymasz żetony DOT (Polkadot) o wartości 12 EUR.

Lekcja 1 – Wprowadzenie do Polkadot

Wprowadzenie do Polkadot odpowiedzi
  • Pytanie #1: Z jakimi problemami borykały się pierwsze blockchainy, na przykład Bitcoin?
    • Odpowiedź: Miały niską przepustowość transakcyjną i wysokie opłaty; nie mogły komunikować się z innymi blockchainami. (Mówiąc o opłatach, Revolut to drogie miejsce do kupowania kryptowalut, więcej o opłatach w naszym przeglądzie kryptowalut Revolut).
  • Pytanie #2: Co jest web 3.0?
    • Odpowiedź: Nowa sieć oparta na zdecentralizowanych technologiach, w której użytkownicy mają większą kontrolę nad swoimi danymi.
  • Pytanie #3: W jaki sposób Polkadot eliminuje problemy wcześniejszych blockchainow?
    • Odpowiedź: Umożliwia komunikację między blockchainami oraz przetwarzanie wielu transakcji w tym samym czasie.

Lekcja 2 – Jak działa Polkadot?

Jak dziala Polkadot odpowiedzi
  • Pytanie #1: Co to jest łańcuch przekaźnikowy?
    • Odpowiedź: Blockchain, ktory łączy inne blockchainy i umożliwia ich komunikację.
  • Pytanie #2: Co to jest łańcuch równoległy?
    • Odpowiedź: Blockchain, który łączy się z łancuchem przekaźnikowym i działa równolegle do innych łancuchów równoległych.
  • Pytanie #3: Jakie usprawnienia wprowadzają łańcuchy równoległe i przekaźnikowe?
    • Odpowiedź: Zdolność blockchainów do komunikowania się między sobą.

Lekcja 3 – Kto decyduje o przyszłości Polkadot?

Kto decyduje o przyszlosci Polkadot odpowiedzi
  • Pytanie #1: Kto może głosować na nowe inicjatowy, takie jak modernizacja sieci Polkadot?
    • Odpowiedź: Osoby, które posiadają tokeny DOT.
  • Pytanie #2: Czym jest „skarbiec” Polkadot?
    • Odpowiedź: Pulą tokenów, które mogą być wykorzystane do wsparcia korzystnych dla sieci projektów.
  • Pytanie #3: Czym system zarządzania Polkadot różni się od innych popularnych blockchainow?
    • Odpowiedź: Jest zarządzany przez społeczność poprzez głosowanie.

Lekcja 4 – Token DOT

Token DOT odpowiedzi
  • Pytanie #1: Jak nazywa się natywny token kryptowalutowy Polkadot?
    • Odpowiedź: DOT.
  • Pytanie #2: Co to jest staking w przypadku tokenów DOT?
    • Odpowiedź: Pomoc w zabezpieczeniu sieci poprzez zablokowanie tokenów DOT w zamian za nagrodę w tokenach DOT.
  • Pytanie #3: Co oznacza „bonding” w przypadku tokenów DOT?
    • Odpowiedź: Blokowanie tokenów w celu zabezpieczenia slotu dla własnego parachainu w relay chainie.

Lekcja 5 – Technologia Polkadot i jej zastosowania

Technologia Poladot i jej zastosowania odpowiedzi
  • Pytanie #1: Do czego używa się Polkadot?
    • Odpowiedź: NFT, DeFI, zasilania inteligentnych miast.
  • Pytanie #2: Co odrożnia aplikacje zbudowane w oparciu na Polkadot od tych na telefony?
    • Odpowiedź: Działanie aplikacji Polkadot nie wymaga pośrednika, a aplikacje samę mogą zapewnić bezpieczeństwo Twoich danych.
  • Pytanie #3: Jak komunikują się aplikacje w łańcuchach równoległych?
    • Odpowiedź: Poprzez łańcuch przekaźnikowy.

1inch quiz odpowiedzi

Test 1inch składa się z 3 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich wypełnieniu otrzymasz żetony 1INCH (1inch) o wartości 4,50 EUR.

Lekcja 1 – Zdecentralizowane giełdy

Lekcja 1 - Zdecentralizowane gieldy
  • Pytanie #1: Kto pośredniczy w transakcjach na zdecentralizowanej giełdzie?
    • Odpowiedź: Nikt. Wymiana odbywa się w trybie peer-to-peer.
  • Pytanie #2: Która z poniższych jest giełda zdecentralizowaną?
    • Odpowiedź: Uniswap.
  • Pytanie #3: Co w kontekście kryptowalut oznacza angielski skrótowiec DEX?
    • Odpowiedź: Giełda zdecentralizowaną (ang. decentralised exchange).

Lekcja 2 – W jaki sposób 1inch uzyskuje najlepsze ceny?

Lekcja 2 - W jaki sposób 1inch uzyskuje najlepsze ceny
  • Pytanie #1: Jak nazywa się algorytm wyszukiwania cen na platformie 1inch?
    • Odpowiedź: Pathfinder.
  • Pytanie #2: W jaki sposób 1inch znajduje najlepsze ceny?
    • Odpowiedź: Gromadzi opcje handlowe z różnych platform DEX.
  • Pytanie #3: Która z poniższych cech nie charakteryzuje algorytmu Pathfinder platformy 1inch?
    • Odpowiedź: Wskazuje drogę do miejsca docelowego.

Lekcja 3 – DAO i zarządzanie

Lekcja 3 - DAO i zarządzanie
  • Pytanie #1: Czym charakteryzuje się zdecentralizowana autonomiczna organizacja (DAO)?
    • Odpowiedź: Jest zdecentralizowana.
  • Pytanie #2: Kto może głosować nad propozycjami w 1inch?
    • Odpowiedź: Użytkownicy stakujący tokeny 1INCH.
  • Pytanie #3: Nad jaką propozycją mogą przyktadowo głosować członkowie DAO 1inch?
    • Odpowiedź: Przekazaniem środków ze skarbca na konkretny cel.

Premia Polkadot odpowiedzi

Test Premia Polkadot składa się z 2 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich wypełnieniu otrzymasz żetony Polkadot (DOT) o wartości 1,00 EUR. Dokładna wysokość nagrody może się różnić w zależności od kraju.

Lekcja 1 – Staking w Polkadot

Revolut Premia Polkadot Odpowiedzi
  • Pytanie #1: Co to jest Nominated Proof of Stake?
    • Odpowiedź: Energooszcędna metoda walidacji transakcji opracowana przez Polkadot.
  • Pytanie #2: Kim są nominatorzy?
    • Odpowiedź: Użytkownikami, ktorzu wybierają walidatorow, zamrazając swoje tokeny DOT.
  • Pytanie #3: Jakie są główne powody, dla których użytkownicy decydują się na staking?
    • Odpowiedź: Chcą pomóc zabezpieczyć sieć w zamian za tokeny DOT.

Lekcja 2 – Łączenie łańcuchów

Revolut Łączenie łańcuchów odpowiedzi
  • Pytanie #1: Która z poniższych cech nie charakteryzuje technologii multichain stosowanej w Polkadot?
    • Odpowiedź: Pozwala użytkownikom zdobywać nagrody.
  • Pytanie #2: Co to jest interoperacyjność blockchaina?
    • Odpowiedź: Możliwość komunikacji i współpracy między łańcuchami bloków.
  • Pytanie #3: Która z ponizsżych cech nie charakteryzuje interoperacyjności blockchaina Polkadot?
    • Odpowiedź: Służy tylko do przesylania tokenów.

Avalanche odpowiedzi

Test Avalanche składa się z 2 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich wypełnieniu otrzymasz żetony Avalanche (AVAX) o wartości 1,50 EUR. Dokładna wysokość nagrody może się różnić w zależności od kraju.

Lekcja 1 – Czym jest Avalanche?

Revolut Avalanche odpowiedzi
  • Pytanie #1: Jaki jest natywny token Avalanche?
    • Odpowiedź: AVAX.
  • Pytanie #2: Które z poniższych stwierdzeń określa protokół konsensusu Avalanche?
    • Odpowiedź: Protokół konsensusu Avalanche zużywa mniej energii niż inne blockchainy.
  • Pytanie #3: Wskaż wymóg konieczny do pełnienia funkcji walidatora Avalanche?
    • Odpowiedź: Staking co najmniej 2000 tokenów AVAX.

Lekcja 2 – Jak Avalanche zwiększa skale funkcjonowania?

Avalanche Revolut odpowiedzi
  • Pytanie #1: Co wykorzystuje Avalanche, aby zwiększyć tempo realizacji transakcji?
    • Odpowiedź: Podsieci.
  • Pytanie #2: Jakie korzyści z członkostwa w podsieci może wynieść firma świadcząca usługi finansowe?
    • Odpowiedź: Zgodność z przepisami.
  • Pytanie #3: Która z ponizsżych rzeczy stanowi dla użytkowników podsieci dlugoterminowa korzyść?
    • Odpowiedź: Przystępniejsze opłaty za gaz.

Algorand odpowiedzi

Test Algorand składa się z 2 lekcji i takiej samej ilości testów. Po ich wypełnieniu otrzymasz żetony Algorand (ALGO) o wartości 0,20 EUR. Dokładna wysokość nagrody może się różnić w zależności od kraju.

Lekcja 1 – Wprowadzenie do Algorand Odpowiedzi

Wprowadzenie do Algorand Odpowiedzi
  • Pytanie #1: Które z poniższych stwierdzeń na temat transakcji w sieci Algorand jest prawdziwe?
    • Odpowiedź: Są bezpieczne, niezwykie szybkie i niedrogie.
  • Pytanie #2: Jaki protokół konsensusu wykorzystuje sieć Algorand?
    • Odpowiedź: Pure Proof of Stake.
  • Pytanie #3: Czym Algorand różni się od innych blockchainów?
    • Odpowiedź: Nie dochodzi do zjawiska zwanego „fork”.

Lekcja 2 – Algorand i zrównoważony rozwój

Algorand i zrównoważony rozwój odpowiedzi
  • Pytanie #1: Co sprawia, że sieć Algorand jest przyjazna srodowisku?
    • Odpowiedź: Wszystkie powyższe.
  • Pytanie #2: Co się stanie, jeśli osoba zarządzająca wycofa ze stakingu swoje tokeny ALGO podczas fazy zarządzania?
    • Odpowiedź: Straci nagrody za zarządzanie.
  • Pytanie #3: W jaki sposób sieć Algorand pozostaje neutralna pod względem emisji dwutlenku węgla?
    • Odpowiedź: Poprzez współpracę z globalnymi organizacjami w celu zrownoważenia emisji dwutlenku węgla.

Podsumowanie odpowiedzi na quiz o kryptowalutach Revolut

Na wszystkie pytania można odpowiadać kolejno, ponieważ są one wymienione w tej samej kolejności niezależnie od lokalizacji i języka wybranego w aplikacji. Sugerujemy jednak, abyś przeszedł przez lekcje dla własnej korzyści i wiedzy.

Podstawy wiedzy o kryptowalutach tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2Lekcja 3Lekcja 4
Pytanie 1:3312
Pytanie 2:2444
Pytanie 3:1121

Polkadot tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2Lekcja 3Lekcja 4Lekcja 5
Pytanie 1:34134
Pytanie 2:11312
Pytanie 3:22411

1inch tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2Lekcja 3
Pytanie 1:444
Pytanie 2:312
Pytanie 3:131

Premia Polkadot tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2
Pytanie 1:24
Pytanie 2:34
Pytanie 3:42

Avalanche tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2
Pytanie 1:13
Pytanie 2:32
Pytanie 3:14

Algorand tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2
Pytanie 1:14
Pytanie 2:22
Pytanie 3:42

NEAR tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2
Pytanie 1:22
Pytanie 2:42
Pytanie 3:3

Axelar tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2Lekcja 2
Pytanie 1:412
Pytanie 2:312
Pytanie 3:33

iExec tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2
Pytanie 1:43
Pytanie 2:32
Pytanie 3:43

Oasis tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2Lekcja 2
Pytanie 1:332
Pytanie 2:332
Pytanie 3:423

Sui tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2Lekcja 3Lekcja 4
Pytanie 1:4431
Pytanie 2:4112
Pytanie 3:4444

BONK tabela odpowiedzi:

PytanieLekcja 1Lekcja 2
Pytanie 1:23
Pytanie 2:43
Pytanie 3:13

Jeśli znajdziesz jakieś błędy w odpowiedziach, daj nam znać w sekcji komentarzy. Powinny to być prawidłowe odpowiedzi, a test powinien być ukończony w ciągu 10 minut. Nie martw się, jeśli nie widzisz kwoty kredytu zaraz po ukończeniu quizu. Czasami pojawia się na Twoim koncie kryptowalutowym po kilku minutach.

Martin Kaiser

Redaktor naczelny Globe Funder z ponad 10-letnim doświadczeniem w dziedzinie finansów osobistych i biznesu. Martin rozwinął silną pasję do zarządzania pieniędzmi i analizy modeli biznesowych. Posiada on tytuł licencjata administracji biznesowej.

9 komentarzy do “Revolut Quiz Odpowiedzi”

  1. Lekcja pierwsza dotycząca 1inch i 3 pytanie w quiz to decentralized exchange, a nie centralised exchange

  2. Wystarczy kliknąć na posiadaną kryptowalutę, którą chcesz wymienić i wybrać polski złoty jako walutę wymiany. Otóż ​​to.
    Mam nadzieję, że to Ci pomoże.

  3. Dzięki za odpowiedzi wszystkie odpowiedzi były poprawne. 🤗🤗🤗🤗🤗🤗Pozdrawiam Krzysztof

Dodaj komentarz